Informatie Covid-19

Informatie Covid-19

Coronavirusinformatie

Uitzonderlijke maatregelen na uitstel van de openingsdata van campings in Frankrijk // Datum van eerste online publicatie op 17 maart 2020 - Update op 15 april, 15 mei en 29 mai. // Laatste update op 27 augustus.

Coronavirusinformatie

protocole sanitaire camping

27.08.20

De Var, geplaatst in de rode zone

Na de laatste aankondigingen van de overheid wordt de Var vanaf 27 augustus in de rode zone geplaatst. Dit betekent dat het virus in de regio aanwezig is en dat er behoefte is aan meer respect voor barrière-gebaren en sociale afstandelijkheid. “Het alarmsignaal opwerpen betekent niet dat we ons in een ernstige situatie bevinden, want aan het begin van het jaar zijn we er nog ver van verwijderd”, zei Jean Castex tijdens zijn toespraak.

Het verplaatsen van personen is uiteraard mogelijk, om persoonlijke en / of professionele redenen. Er worden geen aanvullende beperkingen opgelegd. Alleen het dragen van een masker is verplicht in gesloten openbare plaatsen (winkels, supermarkten, kantoren…) en aanbevolen waar sociale afstand moeilijk te respecteren is (in markten, pleinen, steegjes, wachtrijen…).

Wat kamperen betreft, wordt ons gezondheidsprotocol nog steeds toegepast door onze teams en onze klanten. Wij staan ​​klaar om u in optimale omstandigheden te verwelkomen. Hieronder vindt u de “Covid-gebaren” die in La Bastiane zijn opgesteld en voor aankomst per e-mail naar elk gezin worden gestuurd:


29.05.20

protocole sanitaire camping

Opening 2020 van vrijdag 5 juni tot maandag 12 oktober

In het kader van de geldende richtlijnen en voor iedereens veiligheid, treft u hier het protocol van Camping La Bastiane dat geldt vanaf 5 juni 2020:

 • Uw ontvangst:

Parkeer uw auto op de parkeerplaats bij de ingang van de camping. Neem uw papieren of digitale voucher mee en ga naar de receptie om u aan te melden. Let op: slechts 1 persoon per gezin mag de receptie binnen. Het dragen van een masker is verplicht, evenals het desinfecteren van uw handen bij binnenkomst. Zodra uw gegevens zijn geverifieerd brengt een collega u naar uw plaats.

 • Zich verplaatsen:

U kunt zich vrij over de camping verplaatsen waarbij een masker niet verplicht is. In de afgesloten ruimtes zoals de supermarkt, de wasserette en de receptie, is een masker wel verplicht. Bij de ingang van al deze ruimtes staan dispensers met desinfecterende gel. Let op: de sanitairblokken zijn gesloten tot 9 juli 2020 (met uitzondering van de toiletten bij het zwembad in blok A).

 • Eten:

Geniet van meer dan 500m² aan open ruimte: Lounge bar, Agora, Restaurant, Snack, Pizza. U kunt ter plaatse eten of afhalen, rekening houdend met de geldende regels en de 1,5m afstand. De supermarkt heeft 7 dagen per week vers brood (op bestelling) vanaf 8 uur ‘s morgens.

 • Zwemmen:

Het zwembadgebied strekt zich uit over meer dan 1150m², bestaande uit een solarium van 900m²  en een verwarmd zwembad van 250m². Rekening houdend met de geldende regels en de 1,5m afstand, hebben we het aantal ligstoelen moeten verminderen om het aantal mensen te beperken: maximaal 280 personnen, zwemmers en niet-zwemmers. Een masker is niet verplicht.

 • Zich vermaken:

Gratis toegang tot het sportterrein, opblaasbaar springkasteel, speeltuinen en het jeu de boules terrein. Het lenen van materiaal is nog steeds mogelijk, de regels en gezondheidsnormen in acht nemend. Alleen de fitnessapparatuur en metalen speelstructuur blijven gesloten vanwege hygiënische redenen. Vanaf 25 juni bieden we een aangepast, maar feestelijk animatieprogramma. Meer informatie hierover vindt u bij de receptie of is online te downloaden.

Goed om te weten dat iedereen van het personeel uitgebreid is geïnstrueerd over het opvolgen van de Covid-19 regels. De verantwoordelijke voor het linnengoed is een professional die zich zeer nauwkeurig aan de voorschriften houdt. De schoonmaak van openbare ruimtes én de accommodaties wordt aangepast conform de eisen en aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten.


15.05.2020

De Yelloh! Camping Village La Bastiane zal binnenkort haar deuren kunnen openen om de eerste vakantiegangers te verwelkomen. Vanaf de maand juni is zowel de receptie van het publiek als de verhuur van accommodatie mogelijk met inachtneming van een zeer specifiek gezondheidsprotocol.

Covid-gebaren en protocol voor gezondheidsverplichtingen gemaakt door La Bastiane

 1. Zorgen voor de toepassing van richtlijnen en aanbevelingen van overheidsinstanties in de strijd tegen Covid-19 (zie verordening nr. 2020-315 van 25 maart 2020).
 2. Zorg voor ontsmettingsmiddelen in de gemeenschappelijke ruimtes (zie plattegrond van de camping).
 3. Breng vloermarkeringen en bewegwijzering aan om veiligheidsafstanden tussen klanten in wacht- en / of verkoopruimten te behouden. Het ontvangen van bezoekers op haar site is ten strengste verboden om groeps- en verzameleffecten te vermijden.
 4. Versterken van de reiniging en desinfectie van gemeenschappelijke ruimtes (inclusief zwembad, speeltuin, horeca en uitgaansgelegenheden) en deze aanpassen aan de eisen en aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten.
 5. Versterk de reiniging en ventilatie van accommodatie. Geef de voorkeur aan nat reinigen-desinfectie. Gebruik virucide desinfecterende producten gestandaardiseerd volgens NF EN 14476.
 6. Houd toezicht op het herstel van linnen en lakens en voorzie het personeel van persoonlijke beschermingsmiddelen. Houd idealiter een latentietijd van minimaal 3 uur aan voordat u de lakens en het linnen in handen neemt.
 7. Maak indien mogelijk 24 uur vrij om te voorzien in een vacaturemaatregel tussen twee reserveringen in periodes waarin de vestiging niet vol is.
 8. Pas het amusementsprogramma (inclusief kinderclub en -club) en de opening van diensten en faciliteiten (inclusief zwembaden) aan aan gezondheidsvereisten en overheidsbeslissingen.
 9. Stimuleer zo mogelijk contactloos betalen met een bankkaart. Betaalterminals systematisch desinfecteren.
 10. Leg respect voor barrièrebewegingen op aan zijn werknemers, dienstverleners en klanten.
 11. Zorg voor duidelijke communicatie over alle preventieve maatregelen tegen Covid-19 geïmplementeerd in haar oprichting.
 12. Zorg voor de implementatie en naleving van managementprotocollen in geval van vermoedelijke besmetting met Covid-19. Indien nodig is er permanent accommodatie beschikbaar om iedereen met symptomen te isoleren.
 13. 14 dagen in quarantaine plaatsen voor elke werknemer met koorts en / of andere symptomen van Covid-19 of die terugkeert uit een gebied dat is uitgeroepen tot “Covid-19 risico-blootstellingsgebied”.
 14. Benoem een ​​COVID-gebarenreferentie binnen zijn vestiging

 


17.03.20

Beste klanten, de huidige gezondheidscontext vereist dat we voorzorgsmaatregelen nemen om ieders gezondheid te behouden. Het team van La Bastiane moet de nodige maatregelen nemen om de veiligheid van haar vakantiegangers te waarborgen. De Franse regering heeft op maandag 13 april aangekondigd dat de insluitingsperiode moet worden verlengd en dat openbare voorzieningen (zoals campings) tot 11 mei 2020 gesloten zullen blijven.

“La Bastiane kan daarom volgens decreet in ieder geval tot 11 mei geen mensen huisvesten. Onze geschatte openingsdatum is niet bepaald en zal later aan u worden meegedeeld, afhankelijk van de evolutie van de gebeurtenissen.”

Voor getroffen verblijven, dat wil zeggen tussen 11 april en 11 mei, bieden we u de mogelijkheid om de reeds betaalde bedragen te sparen in de vorm van krediet voor een nieuwe reservering op onze camping voor de seizoenen 2020 of 2021. Deze voucher heeft een geldigheidsduur van maximaal 18 maanden. Als het niet binnen deze periode wordt gebruikt, kan het op verzoek van de klant worden terugbetaald.

Houd er tegenwoordig rekening mee dat deze bestelling geen gevolgen heeft voor verblijven die na 11 mei 2020 zijn gepland. Als u uw reservering toch wilt annuleren, blijven de annuleringsvoorwaarden ongewijzigd:

 • Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, kan de terugbetaling door de verzekering worden gedaan, op voorwaarde dat de redenen voor de annulering worden gedekt door de garanties. U kunt de contractvoorwaarden raadplegen en uw claim voor annuleringsverlies online indienen.
 • Als u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten, wordt er geen restitutie verleend. De annulering van het verblijf moet per e-mail worden gedaan aan info@labastiane.com, een annuleringsbevestiging zal naar u worden teruggestuurd en de betaalde bedragen worden door de camping bewaard. Komende regelgeving, verschuldigd in het kader van betaling in 3x gratis, wordt geannuleerd.

We zijn per e-mail of telefoon bereikbaar als u vragen heeft. Zorg goed voor jezelf en je dierbaren

Tot ziens bij La Bastiane!

Delen op

Zoeken Beschikbaarheid