Onmisbare bestemmingen

Onmisbare bestemmingen

Top 10 van de regio

Ontdek een selectie van de must-sees in de regio! Deze lijst is een overzicht van steden en plekken die je aan de Franse Rivièra kunt bezoeken en geeft je een voorproefje van de rijkdom van het mediterrane erfgoed. Ga bij aankomst naar de conciërge van de camping waar veel folders en informatie verkrijgbaar zijn. Wij staan elke dag voor je klaar om te helpen bij het organiseren van je uitjes!

Frejus

De stad Fréjus was de eerste militaire haven in het hele Romeinse Rijk rond de Middellandse Zee. Door de eeuwen heen is het verrijkt met uitzonderlijke monumentale opsmuk en heeft het deze assertieve persoonlijkheid weten te behouden, met een Provençaals karakter.

Tussen traditie en moderniteit is het vandaag een stad van kunst en cultuur in het hart van de Franse Rivièra, een gevarieerde, aangename, subtiele vakantiebestemming.

Sinds 1987 wordt Fréjus bestempeld als “Ville et Pays d’Art et d’Histoire“. De stad Fréjus zet zich daarom in voor een beleid ter bevordering van het erfgoed, in al zijn componenten: archeologisch, architectonisch, stedelijk, landschappelijk en bewustmaking van de architectuur, ongeacht de periode.

Het VVV-kantoor van Fréjus – Cœur d´Azur biedt verschillende rondleidingen om de geschiedenis van de stad te ontdekken, download hier het programma met rondleidingen

Saint Raphaël

Saint Raphaël, een gerenommeerde badplaats, strekt zich uit over zesendertig kilometer kustlijn, tussen het Estérel-massief en de Middellandse Zeekust, doorsneden door baaien en inhammen, waar vakantiegangers hun hart kunnen ophalen.

De visserswijk van Cap Roux: het grootste visreservaat op het vasteland van Frankrijk. Dankzij de biodiversiteit, de verscheidenheid en de kwaliteit van de fauna, is dit gebied een ideale broedplaats voor vissen.

De must-see sites op 30 minuten van camping La Bastiane:
Île d’Or en Cap Dramont
De haven van Agay
De Corniche d’Or en de baaien van Anthéor
Kustpad

Vind alle informatie over de stad op de website van het St Raphael Tourist Office.

Sainte Maxime

Sainte Maxime ligt ideaal in het hart van de Golf van Saint Tropez en op zo’n 30 minuten van camping La Bastiane. Het is een bevoorrechte bestemming aan de Côte d’Azur.
De 11 km Middellandse Zeekust, de fijne zandstranden en de Posidonia-velden (waterplanten) vertegenwoordigen een natuurlijke omgeving die iedereen zou moeten proberen te behouden. Gelabeld “Blauwe Vlag van Europa”.

Niet te missen in / nabij Sainte Maxime:
Het strand van La Nartelle op de route des Issambres
Het strand van La Croisette, een nautische basis, ideaal voor leerling-zeilers
La Pointe des Sardinaux, de plaats verbergt een prachtig beschermd gebied met een uitzonderlijk onderwaterleven.
Port Grimaud op 20 minuten van Sainte Maxime richting Saint Tropez

Vind alle stadsinformatie op de website van Sainte Maxime Tourist Office

Saint Tropez

De mythe van SaintTropez is altijd al een droom geweest voor velen. Het dorp blijft een must-see voor beroemdheden, liefhebbers van de zee, kunst- en geschiedenis. Laat je meeslepen en ontdek Saint Tropez, zijn pittoreske straatjes, zijn Provençaalse markt waar je culinaire specialiteiten en producten vindt.

Mis een bezoek aan de stranden van Pampelonne niet, op een uur rijden van camping La Bastiane, met zijn uitgestrekte zandvlakten en rietvelden bezaaid met pijnbomen en wijnstokken, die na verloop van tijd de favoriete bestemming voor toeristen zijn geworden. Ontdek ook elke dinsdag- en zaterdagochtend de Provençaalse markt van Saint Tropez op de Place des Lices ⇒ Regelmatige pendeldiensten vanuit St Raphaël met de Bateaux Bleus of vanuit Ste Maxime met de Bateaux Verts!

ook niet te missen:
De stranden: Les Graniers – Les Salins – La Moutte – La Ponche
De Provençaalse markt (elke dinsdag en zaterdag)
Havenbezoek

Vind alle informatie over de stad op de website van St Tropez Tourist Office

Cannes

Cannes is een trendy bestemming en een populaire badplaats voor de groten van deze aarde. De stad heeft een verleden van meer dan duizend jaar en een geschiedenis waarvan vele fragmenten intact zijn gebleven. Le Suquet en de Vieux Port blijven zo de Provençaalse authenticiteit tot leven brengen in het hart van de meest kosmopolitische steden.

De promenade de la Croisette is een van de meest populaire ornamenten in de stad Cannes. Het is de link tussen het strand en de stad en vormt een aantrekkelijke plek om samen te komen.

Niet te missen en op slechts een steenworp afstand van Cannes, liggen de Lérins-eilanden. Hier kun je prachtige wandelingen maken en gaan natuur, geschiedenis en spiritualiteit zeer goed samen.

Monaco

Monaco, een stad waar luxe en schoonheid heersen, ligt op slechts 1 uur van camping La Bastiane via de A8. Het Prinselijk Paleis, het Casino, de prachtige auto’s, het Oceanografisch Museum, de exotische tuinen… zijn slechts enkele van de troeven van Monaco.

Verlaat Monaco niet zonder het Oceanografisch Museum en het Aquarium te zijn geweest met zijn 90 bassins met alle mediterrane flora en fauna en enkele van de mooiste tropische exemplaren.

Maak gebruik van onze pendeldienst om Monaco te ontdekken, ga naar de receptie van camping La Bastiane voor meer informatie.

Ideeën voor wandelingen in Monaco:
Prinses Antoinette Park
Het paleis van de prins
Het nationale museum van Monaco
De exotische tuin en de observatoriumgrot

Tussen de Italiaanse grens en de plaats Carnolès, ligt Menton op ca. 1 uur rijden van camping La Bastiane via de A8 en biedt allerlei soorten stranden, van zand tot kiezelstenen, privé- of openbare stranden.

De oude stad met deze fraaie pleinen en typische steegjes die naar de zee leiden: het historische hart van de stad klopt achter de okerkleurige gevels, met jaloezieën die het licht filteren en de privacy van de huizen beschermen tegen de aanval van de zon. Ontdek het strand van Les Sablettes, gelegen aan de voet van de oude stad, met uitzicht op de oude haven en zijn plezierboten.

Niet te missen:
Hawaii Beach is het eerste Franse strand komend vanuit Italië
De promenade Du Soleil, verschillende stranden beschermd door een onderwaterdijk
De oude haven en zijn plezierjachten

Nice

Nice ligt direct aan de Middellandse Zee, in het hart van een streek van tijdloze schoonheid en op slechts zo’n 50 minuten van camping La Bastiane. Een stad met diverse geuren en smaken!! De beroemde Cours Saleya en zijn markten zullen je nieuwe vondsten en smaakemoties bezorgen.

Bloemenmarkten, groente- en fruitmarkten, vismarkten … De oude stad – met zijn typische steegjes en pleinen – heeft nog veel meer schatten voor je in petto!

Maak voor een niet al te duur en leuk dagje uit een wandeling langs de beroemde Promenade des Anglais! Om te genieten van de zon, een schitterend uitzicht op de zee en de prachtige Baie des Anges. De baai strekt zich 7 km naar rechts uit langs de kustlijn.

Gorges du Verdon

Laat u verrassen door de ontdekking van de indrukwekkende Gorges du Verdon op ruim een uur rijden vanaf camping La Bastiane. Bijna 50 km lang met kliffen tot wel 700 meter diep, heeft de rivier de Verdon de grootste kloof van Europa ‘gegraven’. Tijdens diverse wandelingen en activiteiten kom je dicht bij de Verdon en kun je de adembenemende landschappen in de ongerepte natuur van dichtbij ontdekken. Ga naar de receptie voor meer informatie.

Plaatsen die u niet mag missen:
Het meer van Sainte Croix du Verdon
Esparron meer
Moustiers Sainte Marie; Provençaalse hoofdstad van aardewerk
De Artuby-brug en de Falaise des Cavaliers et Aiguines

Grasse

Provençaals land met een aangename charme en de stad van de parfums als hoofdstad. Op 40 minuten van camping La Bastiane is de omgeving van Grasse eigenlijk mooiste uithangbord van de Côte d´Azur. De Pays de Grasse wordt gekenmerkt door zijn glooiende heuvels richting de zee en de vele typisch Provençaalse dorpjes.

De Pays de Grasse is de Côte d’Azur ten voeten uit en tegelijkertijd ook een toonbeeld van de Provençaalse cultuur. Vanuit de stad zijn er prachtige uitzichten op de kust van Cannes. Grasse, stad van kunst en geschiedenis, wordt erkend als de “hoofdstad van bloemen en parfums”. Je treft hier een nobele en authentieke stad, die herinnert aan de plek die deze stad had in de politieke en economische geschiedenis van de regio.

Niet te missen :
Het internationale parfummuseum
De grotten van St-Cézaire en St-Vallier-de-Thiey
De kathedraal en het bisschoppelijk paleis

Provençaalse Markten

EN SAVOIR PLUS

Video's van de Regio

EN SAVOIR PLUS

Zoeken Beschikbaarheid