Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

FAQ

Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, ga dan naar onze contactpagina of stuur ons een e-mail op info@labastiane.com. We zijn ook bereikbaar op +33 494 555 594

 Wat zijn de sterke punten van La Bastiane? Waarom is een gezellige familiecamping?

In het hoogseizoen zijn er dagelijks tussen de 600 en 800 gasten op onze camping. Dit betekent dat wij altijd aandacht voor hen hebben waar nodig. De receptie is elke dag geopend, gedurende het hele seizoen.

Geen ‘ongrijpbare’ directeur maar een gewone familie zoals iedereen: de familie Defert!

Met trots deelt camping La Bastiane zijn passie al meer dan 45 jaar met onze vakantiegangers.

Zodra je aankomt, zal een medewerker van de receptie je welkom heten en kennis laten maken met de camping en alle voorzieningen.

De warme en familiale sfeer van de camping zorgt ervoor dat je je snel thuis, ontspannen en op je gemak voelt.

Veel gezinnen komen regelmatig terug naar La Bastiane; deze loyaliteit toont de stabiliteit in onze relaties met onze gasten, dat we ons werk en jouw vakantie serieus nemen en dat we continu ons activiteitenprogramma blijven ontwikkelen om aan jouw vakantiewensen te kunnen voldoen.

La Bastiane betekent thuiskomen bij ons in Zuid-Frankrijk!

Waar ligt de camping precies?

Onze geografische situatie komt perfect overeen met de sfeer van de camping: weg van de drukte aan de kust, in een beschermde natuurlijke omgeving, met als buren een pijnbomenbos en wijngaarden. De enige die hier lawaai maken zijn de krekels!

(GPS: N43°28’11» – E 06°40’43» / 43.469566 – 6.678472)

Snelweg A8 Afrit 37 – Puget sur Argens. Sla bij de eerste rotonde rechtsaf richting Le Muy op de RN7.
Na ongeveer 300 meter slaat u rechtsaf, op een parallelweg langs de snelweg. Ga naar het kruispunt, sla linksaf de Chemin de Suvières in. Volg dit pad tot N ° 1056 rechtsaf, de ingang van de camping is 100 meter verderop.

Treinstation van Saint-Raphaël / Valescure op 8 km van de camping

Bushalte Tel. 0033 (0)4 94 83 87 63

Bus ESTEREL CARS
Tel. 00 33 (0)4 94 52 00 50

Internationale luchthaven Nice Côte d’Azur op 60 km van de camping
Tel : + 33 (0) 820 423 333
Website : //www.nice.aeroport.fr
Luchthaventransfer > Puget sur Argens Société Beltrame
Tel. + 33 (0)4.94.95 95 16 / Website : //www.sva-beltrame.com

Luchthaven Toulon Hyères op 90 km van de camping
Tel : + 33 (0) 825 018 387
Website : //www.aeroport.var.cci.fr

Is de camping rustig, ondanks de nabijheid van de snelweg?

Als je naar de routekaart of op internet kijkt, zie je dat de snelweg A8 redelijk dichtbij is. Maar zelfs op 800 meter van snelweg, beschermt een natuurlijke barrière ons tegen deze geluidsoverlast. De RN7 is nog verder weg op ca. 1 km.

Wat voor activiteiten worden er aangeboden voor kinderen en tieners?

Ons animatieteam is 100% toegewijd om je tijdens je vakantie een animatieprogramma aan te bieden dat is aangepast aan alle leeftijden. Voor Pitchouns van 5 tot 12 jaar biedt de Kid’s Club elke dag behalve zaterdag verschillende leuke en handmatige activiteiten. Elke activiteit duurt gemiddeld 1u30: waterspelletjes, sportinitiaties, pony, picknick, speurtocht …
Tieners kunnen deelnemen aan sportactiviteiten zoals minivoetbal op gras, volleybal, boogschieten, tennis en tafeltennis, mountainbiken… In de zomer worden ook buitenuitjes begeleid door een begeleider: boomklimmen, wakepark, waterspelen, kanoën.

Wat zijn de voorzieningen van de camping voor kinderen?

Er zijn verschillende speelplekken beschikbaar voor Pitchouns van 2 tot 14 jaar (onder verantwoordelijkheid van de ouders):

 • voor 3-8 jarigen: plastic en houten spelletjes op een zachte ondergrond met kunstgras (glijbanen, schommelstoelen, speelhuisjes)
 • voor 8-14 jarigen: klimboom om de leuke en sportieve kant van buitenactiviteiten te combineren

De voor baby’s en moeders uitgeruste sanitaire voorzieningen zorgen voor comfort en privacy: de commode, badkuip en wastafels zijn aangepast aan de lengte van kinderen. Wij bieden verhuur van een babypakket aan: 1 babybedje + 1 kinderstoel + 1 bad, zodat je die niet zelf hoeft mee te nemen.

En voor oudere kinderen zijn er elektronische spellen, biljart en tafelvoetbal in de barruimte. We hebben ook 2 halve tennisbanen, tafeltennistafels, een multisportterrein, een jeu-de-boulesbaan en een buitenfitnesspark.

Het waterpark bestaat uit een groot zwembad, een peuterbad met waterspellen en een bubbelbad. Ligbedden zijn gratis beschikbaar voor onze gasten, evenals toegang tot het zonneterras.

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn welkom, in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften (het gebruik van papieren zakken die hiervoor worden verstrekt, wordt ten zeerste aanbevolen). En voor het comfort van onze dierenvrienden bevindt zich bij de ingang van de camping een hondvriendelijk wandelgebied. Ze mogen in geen geval alleen worden vastgebonden of ingesloten op staanplaatsen en in de accommodaties Hun eigenaar moet de situatie in alle gevallen kunnen beheersen.

Let op: per staanplaats is slechts 1 dier toegestaan, met een toeslag van € 6, – per dag.

Aan de lijn houden is verplicht evenals de vaccinatiekaart in overeenstemming met de geldende regels:

De soorten honden die waarschijnlijk gevaarlijk zijn, zijn onderverdeeld in 2 categorieën:

 • 1e categorie: aanvalshonden (vallen in de 1e categorie honden die niet zijn geregistreerd in een stamboek dat is erkend door het Ministerie van Landbouw en dat door hun morfologische kenmerken kan worden gelijkgesteld aan hondenrassen: Staffordshire terrier en American Staffordshire terrier (deze twee soorten honden worden gewoonlijk genoemd “pitbulls”) Mastiff, algemeen bekend als “bullbulls”)
 • 2e categorie: waak- en verdedigingshonden (vallen onder de 2e categorie de volgende honden, geregistreerd in het stamboek erkend door het Ministerie van Landbouw honden van het ras Staffordshire terrier American Staffordshire terrier (Let op: de 2e categorie omvat niet de Staffordshire Bull Terriers , kleiner ras en bewezen onschadelijk) Rottweiler.

Is het mogelijk om op de camping een barbecue te gebruiken?

Om voor de hand liggende preventieve redenen in verband met brandgevaar is elk type barbecue verboden in onze regio (houtskool, hout). De elektrische barbecue is echter toegestaan ​​en onder bepaalde gebruiksomstandigheden wordt de gasbarbecue getolereerd.

Deze regeling is te wijten aan verschillende risico’s:

 • brandwonden, inademing van rook
 • afvuren van de installatie
 • slechte geuren

De aard van ons land, gras en bos, evenals de weersomstandigheden (wind: mistral / tramontane) verhogen de risicofactoren. Om het hele elektrische apparaat te beveiligen, kunnen bepaalde apparaten die een bepaald vermogen overschrijden niet worden gebruikt. Ze kunnen in bepaalde gevallen storingen in het elektrische netwerk veroorzaken, zie meer. Daarom verhuren wij barbecues die voldoen aan de elektrische normen van ons etablissement.

Voor info, hier is het elektrisch vermogen van elk perceel:

 • Stacaravan: 16 Amp / 3520 Watt
 • Staanplaats: 10 Amp / 1320 Watt

 

Wat bedoelen jullie met “Ambiance club-sfeer”?

Al meer dan 50 jaar biedt La Bastiane de hele zomer meerdere activiteiten aan, mede dankzij:

 • onze rustige ligging ten opzichte van de kust bij Fréjus
 • groeiende vraag van onze klanten
 • omdat er op een camping wat te beleven moet zijn
 • begeleiden en vermaken van de jongeren binnen de camping

Op basis van deze bevindingen wordt er elke zomer een entertainmentprogramma opgezet door onze animators, een programma dat zich kan meten met die van grote vakantieresorts!

“Ambiance Club” is een heel concept, gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden. Alle aangeboden activiteiten zijn natuurlijk gratis: aquagym, sporttoernooi, dansavond, cabaret, live muziekconcert, bowlingbaan, multisportterrein, zumba, fitness, joggen, Olympiaden…

De Ambiance Club-sfeer bestaat uit het aanbieden van entertainment en leuke activiteiten gedurende de hele dag aan een zo breed mogelijk publiek, in een poging warmte, gezelligheid en humor te brengen.

 

Is het niet te lawaaierig voor mensen die op zoek zijn naar rust?

Gedurende het zomerseizoen, van eind juni tot begin september, bieden we verschillende min of meer intense activiteiten aan, afhankelijk van het aantal bezoekers op onze camping. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer levendigheid en opwinding er is. Dit is volkomen normaal en onvermijdelijk als de camping vol is, met ongeveer 800 mensen. Buiten deze periode herwint de camping alle rust, zodat ontspanning weer rijmt op vakantie. Elk jaar doen we ons best om ontspanning en rust in evenwicht te brengen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar hier staan we voor. Als voorbeeld, het automatisch sluiten van de slagbomen die toegang geven aan gemotoriseerde voertuigen van 23.00 uur. tot 07.00 uur. Voor jouw comfort is er ‘s nachts dus geen verkeer toegestaan ​​op de camping. Avondentertainment is altijd zo gepland dat het geluidsniveau zoveel mogelijk wordt verminderd, zodat vakantiegangers die niet willen komen zo min mogelijk hinder ondervinden. Dit alles stelt ons in staat om een zo aangenaam mogelijke beleving voor iedereen op de camping te bieden.

Hoe ver zijn de dichtstbijzijnde winkels en stranden?

De camping is ideaal gelegen op 5 km van het centrum van Fréjus en dichtbij alle voorzieningen, het dorp Puget ligt op slechts 1200 meter afstand.

Ter plaatse hebben we een kleine winkeltje met basisbenodigdheden zoals:

 • zuivelproducten, conserven
 • seizoensgebonden groenten en fruit
 • drankjes (frisdrank, wijn en bier)
 • levensmiddelen, koekjes
 • lokale pers, tijdschrift

We bieden ook elke ochtend vanaf 08.00 uur vers brood en gebak aan.

 

Op 3 km van de camping vindt u een winkelcentrum en een supermarkt. In het dorp zelf zijn verder een arts, tandarts, apotheek, postkantoor, bank, kiosk en VVV te vinden!

Het strand van Fréjus ligt op 7 km van de camping. Het is een lang en mooi stuk fijn zand dat grenst aan de baai van Fréjus en Saint Raphaël. Afhankelijk van het verkeer in de zomer duurt het ongeveer 20 minuten om bij de kust te komen. Goede tip: de hele zomer een gratis pendeldienst naar het strand !!

Het strand van St Aygulf op ca. 9 km is vooral populair bij toeristen omdat het breed is en het water ondiep, ideaal voor (kleine) kinderen. Het duurt ongeveer 45 minuten om hier heen te rijden. Andere mooie stranden en kleine baaien bevinden zich vanuit St Raphaël richting Cannes, op ongeveer 15 km: het bekende landingsstrand bij Dramont of de beroemde baaien van rode rotsen rond Anthéor, erg populair bij duikers. (Meer info op onze webpagina Stranden)

 

Kunnen we ter plaatse eten?

Om je van dienst te zijn, biedt La Bastiane een loungebar, een zuidelijke keuken, een pizzeria, een snackbar en een terras bij het zwembad. Welkom bij La Taverne de Corto! Dagschotels, suggestie van de chef, themamenu; Je zult nooit stoppen met het proeven van de Provençaalse keuken: bourride, stoofpot, anchoïade, aioli. Pizza, sandwiches, friet en geroosterde kippen zijn ook te koop bij de accommodatie of om mee te nemen. De bar staat voor je klaar voor de koffie in de ochtend, voor de frisdrank in de middag, voor de cocktails en aperitief en meer als je wilt.

Welke diensten worden er aangeboden?

Om je verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken bieden wij verschillende diensten aan.

Mogelijkheid om linnengoed te huren:

 • katoenen lakens kit: € 18,- per bed (hoeslaken, laken en kussensloop)
 • handdoekpakket:  €12,- per persoon (badhanddoek en kleine handdoek)

Babypakketten zijn ook beschikbaar (reserveren aanbevolen). Het bevat 1 babybedje + 1 kinderstoel + 1 bad en kost € 6,- per dag.

Om je vertrek gemakkelijker te maken, bieden wij de eindschoonmaak-service aan. Het omvat o.a. het reinigen van vloeren, ramen. Je bent zelf verantwoordelijk voor basale huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van de vaat, de koelkast en het verwijderen van de vuilnis. Deze service kost € 80,- in rekening voor een geschatte schoonmaak van een uur (verhoging mogelijk indien de staat waarin de accommodatie wordt achtergelaten dit vereist).

Ook beschikbaar op reservering:

 • elektrische barbecue € 6,- per dag
 • tafelmodel koelkast voor kampeerders € 5,- per dag

De toiletgebouwen zijn uitgerust met wasmachines, drogers en strijkplanken. Muntjes hiervoor zijn te koop bij de receptie (5 € voor wassen en 2,50 € voor drogen), evenals waspoeder (0,50 € per dosis). Strijkijzers zijn te leen.

Daarnaast zijn er diverse sportaccessoires te huur, zoals ballen, jeu de boules-ballen, tennisrackets, tafeltennis of badminton.

Zoeken Beschikbaarheid