Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

FAQ

Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, ga dan naar onze contactpagina of stuur ons een e-mail op info@labastiane.com. We zijn ook bereikbaar op +33 494.555.594.

 Wat zijn de sterke punten van La Bastiane? Waarom is een gezellige familiecamping?

Als u op zoek bent naar familievakanties, activiteiten voor iedereen en gemakkelijk contact, verwelkomt ons etablissement in het hoogseizoen tussen de 600 en 800 mensen, waardoor we altijd attent kunnen zijn op onze klanten (receptie 7 dagen per week geopend het hele seizoen).

Geen “ongrijpbare” regisseur maar een familie: de Defert!

En met trots deelt La Bastiane zijn passie al meer dan 45 jaar met u.

Zodra u aankomt, zal een medewerker van de receptie u begroeten en u kennis laten maken met de structuur en de aangeboden diensten.

De warme en familiale sfeer van de camping zorgt ervoor dat u zich snel thuis, ontspannen en op uw gemak voelt.

Veel gezinnen keren regelmatig terug naar La Bastiane; Deze loyaliteit toont stabiliteit in onze menselijke relaties, ernst in ons werk en een onophoudelijk hernieuwde verbeeldingskracht in de ontwikkeling van de activiteiten voorgesteld door het animatieteam.

La Bastiane is een familiegeest ten dienste van uw familie!

Waar ligt de camping precies?

Onze geografische situatie komt perfect overeen met de geest van ons etablissement: weg van het tumult aan de kust, in een beschermde natuurlijke omgeving, met alleen buren als dennenbos en wijngaarden, zijn de krekels de enigen die zingen!

(GPS: N43°28’11» – E 06°40’43» / 43.469566 – 6.678472)

Snelweg A8 Afrit 37 – Puget sur Argens. Sla bij de eerste rotonde rechtsaf richting Le Muy op de RN7.
Op ongeveer 300 meter slaat u rechtsaf, op een tegensteeg langs de rijksweg. Ga naar het kruispunt, sla linksaf Chemin de Suvières. Volg dit pad tot N ° 1056 rechtsaf, de ingang van de camping is 100 meter lager.

Treinstation van Saint-Raphaël / Valescure op 8 km van de camping

Bushalte Tel. 04 94 83 87 63

Bus ESTEREL CARS
Tel. 04 94 52 00 50

Internationale luchthaven Nice Côte d’Azur op 60 km van de camping
Tel : + 33 (0) 820 423 333
Site : //www.nice.aeroport.fr
Luchthaventransfer > Puget sur Argens Société Beltrame
Tel. + 33 (0)4.94.95 95 16 / Site : //www.sva-beltrame.com

Luchthaven Toulon Hyères op 90 km van de camping
Tel : + 33 (0) 825 018 387
Site : //www.aeroport.var.cci.fr

Is de camping rustig, ondanks de nabijheid van de snelweg?

Als je naar de routekaart of op internet kijkt, zie je dat de snelweg A8 redelijk dichtbij is. Maar zelfs op 800 meter van de laatste, beschermt een natuurlijke barrière ons tegen deze geluidsoverlast. De RN7 is nog verder weg omdat het ongeveer 1 km ligt.

Wat voor activiteiten worden er aangeboden aan kinderen en tieners?

Ons animatieteam is 100% toegewijd om u tijdens uw verblijf een animatieprogramma aan te bieden dat is aangepast aan de leeftijden van elk. Voor Pitchouns van 5 tot 12 jaar biedt de Kid’s Club elke dag behalve zaterdag zaterdag verschillende leuke en handmatige activiteiten. Elke activiteit duurt gemiddeld 1u30: waterspelletjes, sportinitiaties, pony, picknick, speurtocht …
Tieners kunnen deelnemen aan sportactiviteiten zoals minivoetbal op gras, volleybal, boogschieten, tennis en tafeltennis, mountainbiken en uitjes … In de zomer worden ook buitenuitjes begeleid door een begeleider: boomklimmen, wakepark, waterspelen, kanoën. .

Wat zijn de infrastructuur van de camping?

Er zijn verschillende speelplekken beschikbaar voor Pitchouns van 2 tot 14 jaar (onder verantwoordelijkheid van de ouders):

 • voor 3/8-jarigen: plastic en houten ontwaakspelletjes op de grond op een gazonbedekking (glijbanen, schommelstoelen, dieren op veren, speelhuisjes)
 • voor 8- tot 14-jarigen: metalen structuur en klimboom om de leuke en sportieve kant van buitenactiviteiten te combineren

Een voor baby’s uitgerust sanitair zorgt voor comfort en privacy voor baby’s en moeders: commode, badkuip, wastafels aangepast aan de lengte van kinderen. En om uw vakantie te vereenvoudigen, bieden wij verhuur van een babypakket aan inclusief 1 reiswieg + 1 kinderstoel + 1 bad.

En voor oudere kinderen zijn er elektronische spellen, biljart en tafelvoetbal in de barruimte. We hebben ook 2 halve banen (halve tennisbaan), tafeltennistafels, een multisportveld, een jeu-de-boulesbaan en een buitenfitnesspark.

Het watergebied bestaat uit een groot zwembad, een peuterbad met waterspellen en een jacuzzi. Ligstoelen zijn beschikbaar voor klanten, evenals toegang tot het solarium.

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn welkom, in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften (het gebruik van papieren tassen die hiervoor worden verstrekt, wordt ten zeerste aanbevolen). En voor het comfort van onze dierenvrienden bevindt zich bij de ingang van de camping een hondvriendelijk wandelgebied. Ze mogen in geen geval alleen worden vastgebonden of ingesloten op de installaties en in de verhuur. Hun meester, burgerlijk verantwoordelijk, moet de situatie in alle gevallen kunnen beheersen.

Let op: per kampeerplaats is slechts 1 dier toegestaan, met een toeslag van € 6, – per dag.

Aan de lijn houden is verplicht evenals de vaccinatiekaart in overeenstemming met de geldende regels:

De soorten honden die waarschijnlijk gevaarlijk zijn, zijn onderverdeeld in 2 categorieën:

 • 1e categorie: aanvalshonden (vallen in de 1e categorie honden die niet zijn geregistreerd in een stamboek dat is erkend door het Ministerie van Landbouw en dat door hun morfologische kenmerken kan worden gelijkgesteld aan hondenrassen: Staffordshire terrier en American Staffordshire terrier (deze twee soorten honden worden gewoonlijk genoemd “pitbulls”) Mastiff, algemeen bekend als “bullbulls”)
 • 2e categorie: waak- en verdedigingshonden (vallen onder de 2e categorie de volgende honden, geregistreerd in het stamboek erkend door het Ministerie van Landbouw honden van het ras Staffordshire terrier American Staffordshire terrier (Let op: de 2e categorie omvat niet de Staffordshire Bull Terriers , kleiner ras en bewezen onschadelijk) Rottweiler.

Is het mogelijk om in het kamp een barbecue te gebruiken?

Om voor de hand liggende preventieve redenen in verband met brandgevaar is elk type barbecue verboden in de Var-afdeling (houtskool, hout). De elektrische barbecue is echter toegestaan ​​en onder bepaalde gebruiksomstandigheden wordt de gasbarbecue getolereerd.

Deze regeling is te wijten aan verschillende risico’s:

 • brandwonden, inademing van rook
 • afvuren van de installatie
 • slechte geuren

De aard van ons land, gras en bos, evenals de weersomstandigheden (wind: mistral / tramontane) verhogen de risicofactoren. Om het hele elektrische apparaat te beveiligen, kunnen bepaalde apparaten die een bepaald vermogen overschrijden niet worden gebruikt. Ze kunnen in bepaalde gevallen storingen in het elektrische netwerk veroorzaken, zie meer. Daarom verhuren wij barbecues die voldoen aan de elektrische normen van ons etablissement.

Voor info, hier is het elektrisch vermogen van elk perceel:

 • Stacaravan: 16 Amp / 3520 Watt
 • Bungalow: 10 Amp / 2200 Watt
 • Standplaats: 10 Amp / 1320 Watt

 

Hoe noem je “campingclub-sfeer”?

Al meer dan 25 jaar biedt La Bastiane de hele zomer meerdere activiteiten aan, mede dankzij:

 • onze terugtrekking uit de kustlijn van Fréjusien
 • groeiende vraag van onze klanten
 • omdat een dorp wat opwinding nodig heeft
 • begeleiden en vermaken onze jongeren binnen het kamp

Op basis van deze bevindingen wordt er elke zomer een entertainmentprogramma opgezet door onze animators, een programma dat niet hoeft te jaloers zijn op die van de grote vakantiecentra.

“Ambiance Club” is een heel concept, gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden. Alle aangeboden activiteiten zijn natuurlijk gratis: aquagym, sporttoernooi, dansavond, cabaret, live muziekconcert, bowlingbaan, multisportterrein, zumba, fitness, joggen, gespierd ontwaken, interbuurt Olympiaden …

De Club-sfeer bestaat uit het aanbieden van entertainment en leuke activiteiten gedurende de dag aan een zo breed mogelijk publiek, in een poging warmte, gezelligheid en humor te brengen.

 

Is het niet te lawaaierig voor mensen die op zoek zijn naar rust?

Gedurende het zomerseizoen, van eind juni tot begin september, bieden we verschillende min of meer intense activiteiten aan, afhankelijk van het aantal bezoekers op onze camping. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer tumult en opwinding er is. Dit is volkomen normaal en onvermijdelijk als de camping vol is, met ongeveer 800 mensen op de camping! Buiten deze periode herwint de camping alle rust, zodat ontspanning rijmt op vakantie. Elk jaar doen we ons best om ontspanning en rust in evenwicht te brengen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is ons werkpaard. Als bewijs, het automatisch sluiten van de slagbomen die toegang geven aan gemotoriseerde voertuigen vanaf 23.00 uur. tot 7 uur de volgende ochtend. Voor uw comfort is er ‘s nachts geen verkeer toegestaan ​​op de camping. Avondentertainment is altijd zo gepland dat het geluidsniveau zoveel mogelijk wordt verminderd, zodat vakantiegangers die niet willen komen zo min mogelijk hinder ondervinden. Dit alles stelt ons in staat om u naar believen een klimaat van ontspanning en amusement te bieden.

Hoe ver zijn de dichtstbijzijnde winkels en stranden?

De camping is ideaal gelegen op 5 km van het centrum van Fréjus en dicht bij alle voorzieningen, het dorp Puget ligt op slechts 1200 meter afstand.

Ter plaatse hebben we een kleine winkeltje met basisbenodigdheden zoals:

 • zuivelproducten, conserven
 • seizoensgebonden groenten en fruit
 • drankjes (frisdrank, wijn en bier)
 • supermarkt, koekjeswinkel
 • lokale pers, tijdschrift

We bieden ook elke ochtend vanaf 08.00 uur vers brood en gebak aan.

 

Onze nabijheid van verschillende supermarkten zal uw bevoorrading vergemakkelijken: op 3 km van de camping vindt u een winkelcentrum en een supermarkt. In het dorp, medisch, tandheelkundig, apotheek, postkantoor, bank, kiosk, VVV, het is er allemaal!

De toegang tot de stranden is die van Fréjus, 7 km van de camping. Het is een lang en mooi stuk fijn zand dat grenst aan de baai van Fréjus en Saint Raphaël. Afhankelijk van het verkeer in de zomer duurt het ongeveer 20 minuten om bij de kust te komen. Goede tip: de hele zomer een gratis pendeldienst naar het strand !!

Het strand van St Aygulf is vooral populair bij toeristen omdat het breed is en het water ondiep is, een ideaal strand voor kinderen. Het duurt ongeveer 45 minuten om de 9 km te reizen die ons scheiden. Andere mooie stranden en kleine baaien bevinden zich bij de uitgang van St Raphaël richting Cannes ongeveer vijftien kilometer: landingsstrand bij Dramont of de beroemde baaien van rode rotsen rond Anthéor, erg populair bij duikers. (Meer info op onze webpagina Stranden)

 

Kunnen we ter plaatse eten?

Om u van dienst te zijn, biedt La Bastiane u een loungebar, een zuidelijke keuken, een pizzeria, een snackbar en een terras bij het zwembad. Welkom bij La Taverne de Corto! Dagschotels, suggestie van de chef, themamenu; Je zult nooit stoppen met het proeven van de Provençaalse keuken: bourride, stoofpot, anchoïade, aioli. Pizza, sandwiches, friet en geroosterde kippen zijn ook te koop bij de accommodatie of om mee te nemen. De bar staat voor u klaar voor de koffie in de ochtend, voor de frisdrank in de middag, voor de anijs als aperitief en meer als u wilt.

Welke diensten worden daar aangeboden?

Om uw verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken bieden wij verschillende diensten aan.

U heeft de mogelijkheid om linnengoed te huren:

 • katoenen lakens kit: 12 € / bed (hoeslaken, laken en kussensloop)
 • handdoekpakket: 8 € / persoon (badhanddoek en kleine handdoek)

Babypakketten zijn ook beschikbaar (reserveren aanbevolen). Het bevat 1 reiswieg + 1 kinderstoel + 1 bad en kost € 6 per dag.

Om uw vertrek gemakkelijker te maken, kunt u een door ons gemaakt “Eindschoonmaak” -pakket aanvragen. Het omvat het reinigen van vloeren, ramen. Je bent verantwoordelijk voor basale huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van de vaat, de koelkast en het verwijderen van de vuilnis. Deze dienst brengt € 80 in rekening voor een geschatte schoonmaak van een uur (verhoging mogelijk indien de staat van de verhuur dit vereist).

Ook beschikbaar op reservering:

 • elektrische barbecue 6 € / dag
 • tafelmodel koelkast voor kampeerders 5 € / dag

De toiletgebouwen zijn uitgerust met wasmachines, drogers en strijkplanken. Tokens zijn te koop bij de receptie (5 € voor wassen en 2,50 € voor drogen), evenals poederdoses (0,50 € per dosis). Wij lenen u graag strijkijzers.

Daarnaast zijn er diverse sportaccessoires te huur, zoals ballen, jeu de boules-ballen, tennisrackets, tafeltennis of badminton.

Zoeken Beschikbaarheid