Eilanden

Eilanden

Er even tussenuit...

Even wat anders dan de stranden langs de Middellandse Zee? Trek eropuit naar één van de diverse eilanden voor de kust! De Lérins-eilanden liggen vlak voor de kust bij Cannes, en vormen een archipel vol legendes. Of ga richting Hyères en ontdek Les Îles d'Or in het Port-Cros Nationaal Park.

Altijd al van eilanden gedroomd en er eentje willen bezoeken? Welk eiland je ook kiest voor de kust van de Côte d’Azur, geen enkele zal je teleurstellen! Maak er een leuke dagtocht van door er met de ferry heen te gaan, of zelf een boot te huren. Maak ter plekke een mooie wandeling of ontdek het onderwaterleven tijdens het snorkelen.

vue îles d'or

De Lérins-eilanden

Voor de kust van Cannes liggen de Lérins-eilanden. Tijdens een dagtochtje kun je beide combineren door in de ochtend bijvoorbeeld Cannes te bezoeken en in de middag naar één van de eilanden te gaan. Download onze dagtochtbeschrijving voor suggesties voor een uitje naar Cannes en boek de boottickets alvast op Cannes Destination.

Saint Marguerite eiland

Het meest bezochte en het grootste eiland van de archipel. Gedomineerd door het Fort Royal, waar de Man met het IJzeren Masker werd vastgehouden, is nu het Zeemuseum. Het eiland Sainte Marguerite wordt bedekt door een pijnbomen- en Eucalyptusbomen en is perfect voor een wandeling. Vanaf de geweldige stranden kun je zo de zee in om te snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken.

Saint Honorat eiland

Dit kleinere eiland heeft een historisch erfgoed. Cisterciënzer monniken wonen in de abdij en onderhouden hier de wijngaard. Het versterkte klooster kijkt uit over de Middellandse Zee en 4 fraaie kapellen zijn hier te bezoeken. Verspreid over het eiland groeien honderden jaren oude agaven. Het spirituele eiland heeft gewoonweg veel te bieden!

St Honorat

 

Les Îles d’Or

De ‘Gouden Eilanden’ of  Hyères-eilanden’ zijn allemaal verschillend. Het verste eiland, l’îsle du Levant, tref je rotsachtige baaien en veel kreupelhout aan. Het eiland maakt geen deel uit van het natuurpark Port-Cros, maar is een plek voor naturisme. L’îsle de Port-Cros is het meest ruige en het best bewaarde eiland. Je verplaatst je hier te voet en het is tevens een paradijs voor amateurduikers.

L’îsle de Porquerolles is tenslotte het meest toegankelijk en eveneens een prachtige eiland. Een paar minuten met de boot van La Tour Fondue (op het schiereilandje Giens) vind je het Notre Dame-strand: dit is één van de mooiste stranden van Europa. Het is 7 km lang en 3 km breed, je kunt het beste een fiets huren om het  te verkennen. Op het eiland zijn er fietsen voor elk niveau: mountainbikes, elektrische fietsen, kinderfietsen… Download onze dagtochtbeschrijving voor een dag op Porquerolles.

Meer info op Hyères Tourism website.

Plage Notre Dame - Porquerolles

Reisdagboek van Margaux!

EN SAVOIR PLUS

Zwemmen

EN SAVOIR PLUS

Zoeken Beschikbaarheid