Meren en Rivieren

Meren en Rivieren

Top 5 van zoetwaterplekken

Wil je graag de drukte van de kust vermijden? Of even teveel wind aan zee? Ga erop uit en ontdek de prachtige rivieren en meren in de omgeving. Voor een dagtocht of een paar uurtjes. Met familie, vrienden of z'n tweeën. Met of zonder picknick op een mooi strandje, oever of aan de voet van de kliffen. Ontdek onze top 5 van zoetwaterplekken.

Yelloh! Village La Bastiane ligt ideaal tussen de kust van de Middellandse Zee en het indrukwekkende achterland van de Côte d’Azur met onder andere de wereldberoemde Gorges du Verdon. Zo kun je tijdens je verblijf op onze 5 sterrencamping makkelijk de beste plekken van de Provence ontdekken. Vergeet de stranden en baaien van de Middellandse Zee even en geniet van de meren, rivieren en authentieke dorpjes.

Rivières & Lacs

Argens Rivier

De rivier Argens die in Fréjus bij de Middellandse Zee uitkomt ligt op zo’n 4 km van Yelloh! Village La Bastiane, aan de voet van de Rocher de Roquebrune. Ga voor een kanotocht met het gezin met bijvoorbeeld La Base du Rocher: kies uit verschillende tochten van beginner tot gevorderd niveau. Vind deze activiteiten in onze Vrijetijdsgids.

Canoë Kayak

Meer van Saint Cassien

Het meer strekt zich uit over een lengte van 7 km met een breedte van 3 km. Lake Saint Cassien is het grootste binnenwater van het Massif de l’Estérel. Het stroomt langs 4 dorpen van de Pays de Fayence: Tanneron, Montauroux, Callian en Les Adrets de l’Estérel.

Op zo’n 30 minuten van de camping kun je een frisse duik nemen in dit meer. Langs de oevers zijn diverse voorzieningen te vinden zoals ligbedden, een restaurant, watersporten, waterfietsen, en opblaasspellen. Voor de sportievelingen zijn er kano’s en stand-up paddles te huur. Je kunt ook een tocht langs het meer maken met een elektrische fiets of te paard. Boek je activiteiten in onze Vrijetijdsgids.

Ten oosten van het meer van Saint Cassien loop je door het ecologische reservaat Fondurane waar je zeldzame vogels kunt spotten. Heel leuk om met de kinderen te doen!

Meer informatie vind je op de website van het toeristenbureau van Pays de Fayence of bij de conciërge.

Lac de Saint Cassien

Rivier Siagne

Deze rivier stroomt door 4 dorpen van de Pays de Fayence naar de Middellandse zee in Mandelieu-la-Napoule. De kloof van de rivier de Siagne biedt geweldige plekken: watervallen, natuurlijke bruggen, grotten… De rivier de Siagne is een bijzonder beschermd gebied onder het Natura 2000-netwerk. De watertemperatuur is altijd 12 ° C.

De bekendste wandeling is naar de Pont du Tuves: een wandeling van zo’n 30 minuten vanaf Montauroux langs de oevers van de rivier waar je voor een welverdiende verfrissing te wachten staat. Nog eens 20 minuten verder lopen en je komt bij de Gourbachin-waterval in Bagnols en Forêt. De fanatiekelingen onder ons kunnen nog verder, naar de watervallen van Clar en La Pare tijdens een dagwandeling naar Mons langs de ‘Grande Randonnée 49’ (vermijd deze in juli / augustus).

Vind alle wandelroutes bij de concierge of op de website van Estérel Côte d’Azur.

Pont des Tuves

De Gorges du Verdon

De Franse Grand Canyon, 21 kilometer lang, is een van de mooiste plekken van Europa. Het vormt een natuurlijke grens tussen de Côte d’Azur en de Alpes de Haute Provence. Jong en oud, groot en klein zal hier van onder de indruk zijn. Prachtig, verbazingwekkend en duizelingwekkend zijn slechts enkele woorden die deze plek kunnen beschrijven. Het smaragdgroene water leent zich uitstekend voor watersporten zoals canyoning, raften, kanoën of een actieve wandeling door het water. Onze favoriete plekken zijn de meren, perfect om te zwemmen.

Meer van Sainte Croix

Het kunstmatig aangelegde, meer dat in 1973 is gecreëerd, is het op drie na grootste van Frankrijk. Huur een elektrische boot, een waterfiets of een kano om de kloof te ontdekken. Spring van de duizelingwekkende rotsen. En maak even een tussenstop in één van de authentieke dorpjes in de omgeving. Download onze suggestie voor een dagtocht om het meer van Sainte Croix te ontdekken.

Lac de Sainte Croix

Meer van Esparron

Eén van de wildste kunstmatige meren van de rivier de Verdon wordt omringd door hoge kliffen en inhammen. Ontdek deze enorme kloof met een elektrische boot, een kano of een waterfiets. Loop langs de kliffen op het pad langs het Ancien Canal du Verdon, voor een wandeling van 3 uur: download de routebeschrijving. Ontdek ook het heuveldorp Esparron-de-Verdon met een prachtig uitzicht op het meer en de vallei.

Lac d'Esparron

Ontdek alle activiteiten op de website van Verdon Tourism.

Vrijetijdsgids

EN SAVOIR PLUS

Activiteiten

EN SAVOIR PLUS

Zoeken Beschikbaarheid