Meren en Rivieren

Meren en Rivieren

Top 5 van de zoetwaterplekken

Wilt u de drukte van de kust vermijden? Te veel wind langs de zee? Ga om rivieren en meren in de omgeving te ontdekken. Voor een dagtocht of slechts enkele uren. Met familie, vrienden of slechts twee. Met of zonder picknick. Ontdek onze top 5 van de zoetwaterplekken.

Yelloh! Village La Bastiane is ideaal gelegen, tussen de Middellandse Zee en het platteland van Var. Zo kunt u tijdens uw verblijf op onze 5 sterren camping gemakkelijk de beste plekken van de Provence ontdekken. Vergeet stranden en baaien van de Middellandse Zee en geniet van meren, rivieren en authentieke dorpjes.

Rivières & Lacs

Argens Rivier

De Argens is een rivier die in Fréjus naar de Middellandse Zee gaat. 4 km van Yelloh! Village La Bastiane, aan de voet van de Rocher de Roquebrune, ga voor een kanotocht met het gezin met La Base du Rocher: kies uit verschillende routes van beginners tot hoog niveau. Vind je activiteiten in de Vrijetijdsgids.

Canoë Kayak

Meer Saint Cassien

Het meer strekt zich uit over een lengte van 7 km met een breedte van 3 km. Lake Saint Cassian is het grootste binnenwaterlichaam van het Massif de l’Estérel. Het bereikt 4 dorpen van het Pays de Fayence: Tanneron, Montauroux, Callian en Les Adrets de l’Estérel.

30 minuten van de camping, neem een ​​frisse pauze aan de oevers van het meer van Saint Cassian. Met vrienden of familie zijn de banken ingericht met ligstoelen, restaurant, watersporten, waterfietsen, opblaasgames … Huur voor de sportievelingen een kano of een stand-up paddle. U kunt ook een tocht over het meer maken met een elektrische fiets of te paard. Boek uw activiteiten in onze Leisure Guide.

Ten oosten van het meer van Saint Cassian loopt u door het ecologische reservaat Fondurane om zeldzame vogels te spotten. Perfect voor kinderen, ze zullen ervan genieten!

Meer informatie vindt u op de website van het toeristenbureau van Pays de Fayence of bij de conciërgerie.

Lac de Saint Cassien

Rivier Siagne

Deze rivier gaat door 4 dorpen van Pays de Fayence naar de Middellandse zee in Mandelieu-la-Napoule. De kloof van de rivier de Siagne biedt geweldige plekken: watervallen, natuurlijke bruggen, grotten … De rivier de Siagne is een bijzonder beschermd gebied onder het Natura 2000-netwerk. De watertemperatuur is altijd 12 ° C.

De bekendste wandeling is om naar Bridge Tuves te gaan: een wandeling van 30 minuten vanaf Montauroux leidt je langs de oevers van de rivier voor een verfrissende pauze. Nog eens 20 minuten lopen brengt u naar de Gourbachin-waterval in Bagnols en Forêt. Ontdek voor de dappersten de watervallen Clar en La Pare tijdens een dagwandeling in Bergen aan de GR49 (vermijd deze in juli / augustus).

Vind alle wandelroutes in de conciergerie of op de website van Estérel Côte d’Azur.

Pont des Tuves

Kloof van de rivier de Verdon

De Franse Grand Canyon, 21 kilometer lang, is een van de mooiste plekken van Europa. Natuurlijke grens tussen Var en Alpes de Haute Provence, ontdek ze op vele manieren, ze zullen kinderen, tieners, volwassenen en senioren tevreden stellen. Prachtig, verbazingwekkend, duizelig, dit smaragdgroene water is geweldig voor waterspellen: canyoning, raften, kanoën, watertrekking … Onze favoriete plekken zijn de meren, perfect om te zwemmen.

Meer Sainte Croix

Het kunstmeer dat in 1973 in beslag is genomen, is het vierde grootste van het land. Huur een elektrische boot, een waterfiets of een kano om de kloof te ontdekken. Spring van duizelige rotsen. Stop om authentieke dorpjes te bezoeken. Download onze adviesnota om het meer van Sainte Croix te ontdekken tijdens een dagtocht.

Lac de Sainte Croix

Meer Esparron

Een van de wildste kunstmatige meren van de rivier de Verdon. Ontdek de kloof met een elektrische boot, een kano of een waterfiets. Loop langs de kliffen op het Garde-kanaalpad, voor een wandeling van 3 uur: download de routebeschrijving. Ontdek ook het heuveldorp Esparron-de-Verdon met een prachtig uitzicht op het meer en de vallei.

Lac d'Esparron

Ontdek alle activiteiten op de website van Verdon Tourism.

Vrijetijdsgids

Meer informartie

Activiteiten

Meer informartie

Zoeken Beschikbaarheid